2009. máj. 27.

SAP Business One megváltoztatta az életem?

5 év, már már jubileum. Ennyi ideje ismerem az SAP Business One-t.

Most jött el az idő, hogy megállapítsam: az SBO hozzám nőtt. Megváltoztatta az életem.

Amit észrevettem a több éves gyakorlat és használat alatt az a következő: ha valami nem odavalót írok, akkor figyelmeztet, mint egy igazi munkatárs, de ha olyanja van, akkor meg nem enged dolgozni és órákon át arra kényszerít, hogy szó szerint 'masszírozzam', mert azt igényli.

Most eszembe jut az egyik adatbázistábla neve :SARI. Számomra ez azt jelenti "SAP aranyoska".

Felhasználójaként és bevezetést végző tanácsadóként is azt mondhatom, hogy kedves, szeretnivaló, de ugyanakkor igényes, néha túlontúl is megköveteli a tökéletes precizitást a felhasználójától. Nem egyszerű eset, de melyik komoly vállalatirányítási rendszert lehet ész nélkül használni?

Persze le lehet minden apró funkciót szabályozni, meg lehet csinálni, hogy ha valamit ki kell tölteni, akkor az kötelező is legyen. De ismerjük az emberi butaság hatalmát, így visszatértünk az eredeti kindulóponthoz: jobb ha mindenki odafigyeléssel és precízen végzi a munkáját.

Szumma-szummárum, aki egyszer találkozik az SAP Business One-nal, annak fel kell készülnie, hogy más lesz az élete!

Várom a hozzászólásokat kinek hogy változtatta meg az életét a "saját" ügyviteli rendszere!!

1 megjegyzés:

  1. Hát nem tudom illik-e az embernek a saját blogjára megjegyzést írnia, de mivel a post-ot nem én írtam, veszem a bátorságot!

    Nekem, mivel nem az SAP Business One az első ügyviteli rendszer mellyel testközelből találkozom, azt nem mondhatom, hogy megváltoztatta volna az életemet, azt viszont igen, hogy az évek alatt megtanultam tisztelni.

    Összecsiszolódtunk: sok hibáját és gyengéjét elhagyta az elmúlt évek alatt és én is megtanultam elfogadni egyik-másik rigolyáját.

    Tökéletes nők csak a magazinokban léteznek! Nincs ez másként az ügyviteli rendszerekkel sem, de ha valakinek nincsenek irreális elvárásai, akkor a valós nők között is találhat olyan párt magának, akivel egy életet le lehet élni boldogságban. Ilyen rendszer az SAP Business One is, hús és vér, sok szeretni való tulajdonsággal és néhány utálhatóval.

    VálaszTörlés