2009. máj. 29.

Verziófrissítés? "Már megint" vagy "Na végre"??

Nincs tökéletes szoftver, ezt mindenki tudja és ez igaz az SAP Business One-ra is.

A szoftverek - főleg az olyan összetett, nagy programok mint amilyen egy ügyviteli rendszer - esetében elő-előfordul bizony néha olyan, hogy bekerül egy-két programhiba (bug), amit bizony javítani kell.

Ezt néhányan úgy élik meg, hogy "Jaj, nem tökéletes a rendszer! Le kell állítani a céget és futtatni mindenféle dolgot!", de vannak akik fellélegeznek és felkiáltanak: "Na végre! Itt van, megérkezett a javítás!" Persze megjegyzendő az utóbbiak tábora azokból tevődik össze, akiket olyan hiba érint, ami a napi munkát teszi nehézkesebbé.

Szerencsére az SAP komolyan veszi a hibákat és igazi komoly problémá az elmúlt években nem is jelentkeztek a felhasználók számára. Nem mondom, volt már egy-két alkalom amikor minden konzulensi tapasztalatomat össze kellett szedni ahhoz, hogy kikerüljünk valamilyen kényelmetlen helyzetet, de konstruktív felhasználói hozzáállás mellett mindig túl lehetett élni a javítás megjelenéséig.

A felhasználók számára, ha regisztrálnak a számukra elérhető ügyfélportálon, automatikus tájékoztató levelet küld a rendszer, így azonnal tájékoztatást kapnak arról, hogy megjelent egy új patch az SAP Business One-h és abban milyen hibákat javítottak.

Az új javítások telepítéséhez minden tanácsadó számára az SAP biztosít egy forgatókönyvet, hogy mikor mit kell tenni, mi a sorrend, mire kell figyelni, stb.

A lényeg és hangsúly 2 szón van: adatbázismentés és tesztelés. Ezt a kettőt sosem szabad elfelejteni!!

És ezután fellélegezhetnek a 'tűkön ülők' is és megkezdődhet az éles rendszer frissítése, aminek élményéről legközelebb szívesen beszámolok, de most sietek is, mert megjött az újabb patch-ről a levél!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése