2009. dec. 16.

Karácsonyi pörgés

Közeledik a karácsony, fokozódik az izgalom a gyerekekben és a szülőkben is. Az egyik azon töri a fejét, hogy hova dughatták, míg a másik azon, hogy hova dughatná el az ajándékokat. Ez a családi "társasjáték" azonban nem játszható csak akkor, ha van mit eldugni. Na, ez a része azonban már nem olyan egyszerű!

Mint gyakorló apa (két lányom és egy fiam van) tudom, hogy minden évben meg kell küzdeni, hogy jó minőségű, értelmes játékot tudjunk venni a gyerekeknek, és ez idén sincsen másként.

Most azonban úgy határoztam, időben elkezdem a felkészülést és utána nézek hol lehetne olyan ajándékot találni, ami kielégíti a fenti elvárásokat és természetesen mellékesen, de én is szívesen eljátszadoznék velük egy-két napot...

Hogy-hogy nem az "időben"-ből semmi sem lett, így a tegnap este kezdtem kapkodni, hogy mielőtt feleségem teljesen kifosztja a karácsonyi kasszát és elszórja az általa hasznosnak vélt ajándékokra (multifunkciós csocsó asztal by Aldi, stb.) a pénzt, még valami geek ajándékot is be tudjak szerezni a gyerekeknek.

Év közben találkoztam egy hangya farm nevű játékkal, ami nagyon megtetszett, így ebbe az irányba indultam el. Az oldal bár nagyon profin bemutatja a "játékot" igazából nem tudom, hogy mennyire téli dolog ez a hangyásdi. Nem beszélve arról, hogyha hólapáttal végigtúrnám a kertet és apró porszemeket melengetnék titkos céllal a tenyeremben, biztos szemet szúrna a gyerekeknek...

Na, de mi, ha nem hangya? Az oldal, ha már a hangyákra nem is tudott rábeszélni, adott némi segítséget a folytatáshoz. Az üzletek oldalon van egy titkos (nem működő) link az ötletes ajándékok paradicsomához. Na itt aztán van mit keresgélni!

Rögtön a főoldalon van egy játék, gondolom az idei karácsony slágere, ami nagyon jópofának tűnik. Apró mágneses golyókból lehet térbeli alakzatokat építgetni, hasonlóan a két évvel ezelőtti karácsonyi sláger játékhoz.
Ez a játék annyiban praktikusabbnak is tűnik, mint a rudacskás, hogy a golyók nem gurulnak szét a lakásban. Pedig milyen jó érzés volt rálépni mezítláb...

Az oldalon egyébként rengeteg más érdekes játék is található, de erre is igaz, hogy "több nap, mint kolbász", így meg kellett találnom a legjobbat! Sokat keresgéltem, tanultam. Rá kellett jönnöm, hogy a yo-yo nem az aminek eddig hittem! Gyermekkoromból egy állandóan összecsomózódó madzagos fa karika rémlik fel. Pedig nagyon úgy néz ki, hogy ez nem igaz. Sőt, még világbajnoksága is van!

Nem sorolom fel az összes játékot, hisz úgy is mind elhalványul az IGAZI mögött! Némi keresgélés után találtam rá a powerball-ra! Igaz ez sem az idei év sláger terméke, de nekünk a kedvencünk lesz! Ez a giroszkópszerű valami, ha megfelelően mozgatja az ember a kezében, akkor felpörög és a nagy forgási sebesség miatt nagyon nagy tehetetlenségi nyomatéka alakul ki, ami miatt viszont nehezebb lesz mozgatni és tovább gyorsítani. Mivel van a játékban egy számláló is, így nem csak kézerősítésre, hanem családi versenyek lebonyolítására is alkalmas a játék!

Most, hogy megvan az AJÁNDÉK (remélem holnapra kiszállítják), már csak az izgat egy kicsit, hogy vajon sikerül-e az eredményeimmel legyőzni a jelenlegi csúcstartót!?És ha már az ajándékozásról írtam, hadd toldjam meg az egyik akciónkat azzal, hogy minden december 24-éig regisztráló személy a kedvezmény mellé egy powerball-t is kap ajándékba, amikor beváltja az alapkedvezményt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése