2010. márc. 24.

SAP Business One Remote Support Platform

Egy múlt heti SAP-os oktatásról küldött twitter bejegyzésemben megígértem, hogy beszámolok SAP Business One-hoz tartozó Remote Support Platformról (Távoli támogatási felület?).

A programnak az a feladata, hogy automatizált és távoli támogatást biztosítson az ügyfeleknél telepített SAP Business One rendszerhez.

Az alkalmazás a teljes SAP Business One környezetet felügyeli. Az egyes problémák megjelenése és azonosítása, valamint azok megoldása között eltelő idő lényeges csökkentésével az SAP Business One Remote Support Platform minimalizálja az ügyfél adatbázisaira és folyamataira gyakorolt negatív hatást.

A telepített SAP Business One rendszer státusáról fontos információkat szolgáltat, így már az előtt fel lehet ismerni egy-egy problémás területet mielőtt az már gondot okozott volna.

A SAP Business One Remote Support Platformja a következő komponenseket tartalmazza, amelyek adatok, feladatok és a feladatok státusinformációnak cseréjével kommunikálnak egymással:
  • Backend: Az SAP-nál telepített kezelő szoftver kezeli a Remote platform for SAP Business One támogatási feladatait, értékeli azok outputját, valamint korai figyelmeztetést küld az SAP tanácsadóknak. A Backend szerver fogadja az információkat a Remote support platform for SAP Business One alkalmazásból, valamint új és aktualizált támogatási feladatokat kínál letöltésre.
  • Feldolgozó: Az ügyféloldalon telepített szoftver, ami a Remote support platform for SAP Business One kezelő szoftverkomponenséből (backend) letöltött, összes automatikus támogatási és karbantartási műveletet végzi.
  • Feladat: Automatizált támogatási vagy karbantartási művelet, ami a konfigurált ütemterv szerint végrehajtható automatikusan vagy a felhasználó igénye szerint manuálisan.

Funkcióterjedelem

A Remote support platform for SAP Business One a következő funkciókat tartalmazza:
  • Védi az ügyfél SAP Business One telepítéseit: Figyelmezteti a helyi SAP Business One rendszer kulcsfelhasználóit és rendszergazdáit a figyelmet igénylő eseményekre, pl. kevés lemezterület, régi adatbázismentés stb.
  • Proaktív támogatást nyújt: Felügyeli az SAP Business One környezetet, üzeneteket hoz létre az ügyfeleknek (eseményjelentések), ha olyan problémákat azonosít, melyek figyelmet igényelnek az SAP támogatás részéről, és megküldi azokat az SAP-nak.
  • Karbantartást végez: Rendszeresen menti a konfigurált adatbázisokat, valamint helyreállítja a legfrissebb adatbázismentést, ha a felhasználó igényli.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése