2012. szept. 7.

SAP Business One On Demand - SAP a felhőben

Az SAP az informatika jelenlegi fejlődési irányainak megfelelően a jövőben biztosítja a SAP Business One felhőben futó verzióját, SaaS alapon. Ezt a megoldást azoknak a nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásoknak az igényeire szabták, akik nem szeretnének beruházni az informatikai infrastruktúrába és inkább költségként számolnák el a vállalatirányítási rendszer ráfordításait.

A SAP Business One On Demand rendszer:
- teljes: a megszokott Business One funcionálitások mindegyike megtalálható benne
- egyszerű: a megszokott módszertanok szerint bevezethető
- skálázható: a cég fejlődési fázisához igazítva változtathatók a szolgáltatás paraméterei
- megfizethető: az árazás maximálisan versenyképes, euróban kétszámjegyű havidíjért lehet “bérelni” felhasználónként
A meglévő add-onok  pár kivétellel használhatóak a rendszerhez, a nem használható add-onokat biztonsági megfontolásokból tiltották le.

A rendszer jelenleg éles tesztelési fázisban van, csak kiválasztott partnerek  a régiónkban három ügyfél használja, a publikus indulás jövő év elején várható.

Részemről a fejlődés irányát helyesnek tartom, bár elég nagy megválaszolatlan kérdés számomra, hogy Magyarországon, ahol mint köztudott a a kis- és középvállalatok körében az informatikai kultúra nem éppen magas színvonalú, hogy fogjuk elmagyarázni a cégvezetőknek, akik néha még attól is ódzkodnak, hogy minden adatuk egy számukra fizikailag is hozzáférhető szerveren tárolódik, hogy ugyanezen adatok biztonságban vannak egy olyan szerverterembe amiről igazából azt sem tudjuk hol van.


Big Data

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése