2012. nov. 8.

Miért választja egyre több kis- és középvállalat a felhő alapú megoldásokat

Egy fontos tulajdonság ami megkülönbözteti a sikeres vállalatokat a többitől, hogy  milyen gyorsan tudnak reagálni a változásokra. A kisebb cégekről általánosságban az a vélekedés, hogy agilisabbak nagyobb társaiknál, de egy nagyobb IT projekt könnyebben térdre kényszerítheti őket, mivel nincs dedikált IT osztályuk.

Míg akármilyen méretű vállalatnak hasznos lehet szoftvereit szolgáltatásként igénybe venni ( SaaS ), de a kisebbeket a kemény gazdasági környezet ebbe az irányba kényszeríti, nem csoda, hogy ebben a szegmensben nem látott növekedés ment végbe. Mivel előfizetéses alapon működik, a SaaS modellel nagyon gyorsan be lehet vezetni vállalati szintű alkalmazásokat, anélkül, hogy a manapság létfontosságú tőkét hardverbe, vagy szoftver licencekbe kellene fektetnünk. Skálázhatóságban pedig utolérhetetlen ez a megoldás, mivel az aktuális helyzetünknek megfelelően adhatunk hozzá vagy vehetünk el felhasználókat és erőforrásokat. Mi több a felhő infrastruktúrája leveszi a vállunkról a rendszer fenntartásával járó mindennapi feladatokat, mint a frissítések és a biztonsági patchelések, az általános rendszer felügyelet és hibaelhárítás.

Ha valakinek sikerül kijutni a SAPPHIRE NOW-ra Madridba, minden felhővel kapcsolatos kérdésére választ kaphat a Cloud Campuson. És a vállalati IT infrastruktúra legkülönfélébb aspektusaira nézheti meg napjaink legfrissebb válaszait.


http://bit.ly/TBjiKA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése